Namli helpt Sparta aan winst in degradatieduel met Willem II

Bekijk de samenvatting van Sparta Rotterdam - Willem II

Sparta heeft in de eredivisie een broodnodige zege op degradatieconcurrent Willem II geboekt. De Rotterdammers wonnen op Het Kasteel dankzij een goal van Younes Namli na rust: 1-0.

Voor Sparta was het de eerste zege in de eredivisie sinds 6 november. De ploeg van de scheidende trainer Henk Fraser won destijds in Tilburg eveneens van Willem II (0-3).

De eerste grote kans van de nerveuze wedstrijd op Het Kasteel was voor Sparta. Lennart Thy schoot de bal vanuit een kansrijke situatie naast.

Kort daarvoor was Willem II-middenvelder Thijs Oosting er met geel goed vanaf gekomen nadat hij met zijn hooggeheven schoen de borst van de nietsvermoedende Bart Vriends hard had geraakt.

In de 21ste minuut treuzelde Mario Engels te lang met schieten nadat Willem II-doelman Timon Wellenreuther de bal verkeerd had uitverdedigd.

Willem II maakt geen vuist

Nummer 15 Willem II was voor de rust nauwelijks gevaarlijk. Na de pauze verzuimde Spartaan Vito van Crooy eerst nog te scoren, maar na bijna een uur was het dan toch raak voor de thuisclub. Younes Namli haalde doeltreffend uit (1-0).

Daarna toonde Willem II eindelijk wat meer inzet en durf. De Tilburgse gelijkmaker bleef echter uit.