Regio15
NOS NieuwsAangepast

Truckers op parkeerterrein ADO Den Haag mogen niet met vrachtwagen naar binnenstad

Truckers en sympathisanten die de nacht hebben doorgebracht op het parkeerterrein van ADO Den Haag mogen niet met hun vrachtwagens en tractoren naar de Haagse binnenstad, hebben ze van de politie te horen gekregen.

De demonstranten mogen wel zonder hun voertuig naar het Malieveld, waar om 13.00 een coronaprotest van Nederland in Verzet begon. Ook staat het de betogers vrij om met hun vrachtwagen naar huis of ergens anders naartoe te rijden, zegt de woordvoerder.

Op beelden is te zien dat de hekken bij de uitgang van het terrein zijn dichtgetrokken, maar volgens de politie hebben de actievoerders dat zelf gedaan.

De demonstranten van het zogenoemde Freedom Convoy Nederland reden gisterochtend met hun vrachtwagens naar het Binnenhof. Daar blokkeerden ze de toegangswegen om te protesteren tegen onder meer de coronamaatregelen, totdat de burgemeester de demonstratie ontbond.

Daarop vertrokken de demonstranten naar het parkeerterrein van het voetbalstadion, met het plan om dus vandaag aan te sluiten bij de demonstratie van Nederland in Verzet op het Malieveld. Maar er geldt voor de voertuigen een noodbevel in het centrum van Den Haag.

Bekijk hieronder de beelden van het truckersprotest gisteren:

Truckers blokkeren Binnenhof: 'En we kunnen het heel lang uithouden'

De truckers op het parkeerterrein spreken op het Telegram-kanaal van Convoy Nederland over een gijzeling. "We worden tegen onze wil ingesloten", zo staat in een bericht dat even voor 05.30 uur is gedeeld.

Maar volgens de politie is dat niet het geval en kunnen de truckers gewoon het terrein verlaten.

De demonstranten roepen medestanders nu op om naar ADO Den Haag te komen."Je gaat ons niet de hele tijd vertellen wat we wel en niet moeten doen", zegt een demonstrant in een video op Telegram. "Ik zou zeggen: kom allemaal naar ADO Den Haag, laat ze zien dat we hier de hele boel kunnen ontwrichten, bij wijze van spreken."

Bekijk hieronder beelden van het truckersprotest op het parkeerterrein van ADO Den Haag:

  • Regio15
  • Regio15
  • Regio15
  • Regio15

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl