NOS SportAangepast

Bos herpakt zich in tweede olympische run en heeft zicht op medaille

Kimberley Bos heeft na de eerste skeletondag uitzicht op een medaille in Peking. Ze herstelde zich in de tweede run van een zwakke eerste run en bezet in de tussenstand de zesde plaats. Zaterdag zijn de laatste twee runs.

In de eerste run stelde Europees kampioen Bos teleur met een tijd van 1.02,51, maar de schade viel uiteindelijk mee omdat ook haar concurrenten matig begonnen. Ze eindigde als 10de van de 25 deelnemers.

Herstel

De tweede run verliep stukken beter. Bos maakte geen grote stuurfouten meer, waardoor ze contact met de muur voorkwam. Dat gebeurde in de eerste heat nog wel.

Bekijk hieronder de eerste run van Kimberley Bos. De tweede run zie je bovenaan dit artikel.

Met een tijd van 1.02,22 klom Bos in de tweede run van de tiende naar de zesde plaats. Een tegenvaller was wel dat koploper Jaclyn Narracott een gaatje sloeg. Bos heeft 0,39 seconde achterstand op de Australische.

'Geleerd van mijn fouten'

Bos was na afloop tevreden met haar optreden op de eerste dag, ondanks de stroeve start. "Het was even wennen op deze baan, daardoor deed niemand het ook perfect. Ik maakte gewoon wat foutjes, maar dat kan op zo'n onbekende baan gewoon gebeuren."

De skeletonster bleef rustig en toonde herstel. "Het gaat erom dat je leert van je fouten en dat heb ik gedaan. Uiteindelijk ben ik gewoon tevreden met de runs."

De ontknoping van het skeleton is zaterdag om 13.20 uur Nederlandse tijd. Dan kan Bos een gooi doen naar haar eerste olympische medaille.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl