Mick van Wely
NOS NieuwsAangepast

Telegraaf-verslaggever Van Wely op non-actief vanwege seksueel ongewenst gedrag

Telegraaf-verslaggever Mick van Wely is door uitgever Mediahuis op non-actief gesteld vanwege seksueel ongewenst gedrag. Meerdere vrouwen hebben zich bij de vertrouwenspersoon van het bedrijf gemeld met klachten over hem, schrijft De Telegraaf.

Volgens de krant werd de hoofdredactie vorige week donderdag ingelicht over de meldingen bij de vertrouwenspersoon, waarna Van Wely direct uit voorzorg is geschorst. Ook werd een onderzoek ingesteld door de directeur personeelszaken van het bedrijf, de interim-voorzitter van de ondernemingsraad en het hoofd juridische zaken. Zij spraken met alle betrokkenen, waarna de verslaggever op non-actief is gesteld.

Volgens het Mediahuis is het onderzoek door een externe, onafhankelijke partij getoetst en doen de sancties recht aan de bevindingen.

Geschrokken

Van Wely schrijft in een verklaring: "Ik realiseer mij dat ik met mijn handelen grenzen heb overschreden en bied daarvoor mijn excuses aan. Ik zal de komende tijd onder professionele begeleiding aan mezelf werken en hoop na een periode van non-actiefstelling mijn werkzaamheden te kunnen hervatten."

Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen zegt geschrokken te zijn. Hij noemt de zaak een drama, vooral voor de vrouwelijke collega's die aan de bel hebben getrokken. Aan hen is nazorg aangeboden, laat hij weten.

Mick van Wely werkt sinds 2015 bij De Telegraaf als misdaadverslaggever. Ook is hij regelmatig te gast in talkshows. Hij wordt al enige tijd streng beveiligd omdat hij door criminelen wordt bedreigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl