1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS Nieuws

Koning en koningin naar Athene en Lesbos tijdens staatsbezoek Griekenland

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen volgende maand een staatsbezoek aan Griekenland. Van 16 tot en met 18 maart bezoekt het koninklijk paar de hoofdstad Athene en het eiland Lesbos, waar ze onder meer spreken met hulpverleners voor migranten.

Het staatsbezoek aan Griekenland zou eigenlijk afgelopen december plaatsvinden. Vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen werd de reis twee weken van tevoren afgeblazen.

De eerste twee dagen van het bezoek zijn in Athene, waar Willem-Alexander en Máxima spreken met onder anderen president Sakellaropoulou en premier Mitsotakis. Ook gaat het paar naar de Akropolis en een ziekenhuis dat samenwerkt met het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Hulpverleners Lesbos

Op de slotdag reizen de koning en koningin naar Lesbos, waar de afgelopen jaren grote aantallen migranten over zee aankwamen vanuit Turkije. Het koninklijk paar spreekt daar onder meer met bewoners en Nederlandse hulpverleners.

Willem-Alexander en Máxima worden tijdens de hele reis vergezeld door minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken. Bij delen van het staatsbezoek zijn ook minister Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), staatssecretaris Van der Burg (Justitie en Veiligheid) en staatssecretaris Van Ooijen (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) erbij.

Tijdens het staatsbezoek aan Noorwegen van vorig jaar legde verslaggever Koninklijk Huis Albert Bos uit wat er tijdens zo'n bezoek gebeurt:

Zo ziet een staatsbezoek van de koning en koningin eruit

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl