NOS Nieuws

Wekdienst 10/2: Schouten in actie op 5000 meter • Uitspraak in zaak 'containerbaby'

Goedemorgen! Vandaag doet de rechtbank in Amsterdam uitspraak in de zaak over de 'containerbaby', die in 2014 werd gevonden in een ondergrondse container. En topfavoriet Irene Schouten komt in actie op de 5000 meter langebaanschaatsen in Peking.

Vanochtend is het bewolkt met in het zuiden en oosten nog enige tijd regen. Vanuit het noorden wordt het droog en breekt af en toe de zon door. In Limburg blijft het lang regenachtig. Het wordt 7 of 8 graden. Morgen is er flink wat ruimte voor de zon en wordt het 7 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De moeder van de zogeheten containerbaby hoort welke straf zij krijgt. De 31-jarige vrouw zou in 2014 haar pasgeboren dochtertje hebben achtergelaten in een ondergrondse container in Amsterdam. Het meisje werd ontdekt door een voorbijganger die huilgeluiden uit de container hoorde komen. Het OM heeft vier jaar cel geëist.
  • De Tweede Kamer debatteert over de startnota, ofwel de financiële afspraken uit het coalitieakkoord van VVD, D66, CDA en ChristenUnie. Het debat gaat onder meer over de energieprijzen, de koopkracht en de inflatie.
  • Op het ABN Amro-toernooi in Rotterdam speelt onder meer de Nederlandse tennisser Botic van de Zandschulp om 11.00 uur tegen de Tsjech Jiri Lehecka. De NOS zendt het duel live uit op NOS.nl en in de NOS-app, evenals de avondwedstrijden.
  • Bij de Olympische Winterspelen komt schaatsster Irene Schouten in actie op de 5000 meter. Ze neemt het op tegen de Italiaanse Francesca Lollobrigida. Schouten, die zaterdag al goud won op de 3 kilometer, geldt wederom als topfavoriet.

Wat heb je gemist?

De blokkades met vrachtwagens in Canada beginnen nu ook de economie te ontregelen. De autofabrikanten Ford en Toyota melden dat ze de productie in fabrieken in Canada stilleggen of terugschroeven. Door de blokkades bij de grens tussen Canada en de Verenigde Staten is er een tekort aan onderdelen ontstaan.

Met name de blokkade tussen Detroit in de VS en de stad Windsor in Canada veroorzaakt veel problemen. De brug tussen de twee steden is nu drie dagen geblokkeerd door Canadese vrachtwagenchauffeurs, die boos zijn dat ze door de federale overheid gedwongen worden om zich volledig te vaccineren.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De vriendinnen Vera en Dana maakten een dickpic-kalender. Ze krijgen soms meerdere keren per week foto's van penissen opgestuurd. Na een oproep kregen ze er honderden binnen, en daarvan maakten ze een scheurkalender. Als ludieke actie, maar ook om mensen aan het denken te zetten over het effect.

Een dickpic kan soms best, zeggen Dana en Vera, maar je moet als man goed weten wanneer het níet kan.

Fijne donderdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl