Ajax viert de openingstreffer van Chasity Grant (l)

Hond rent veld op in Heerenveen waar Ajaxvrouwen eenvoudig winnen

De voetbalsters van Ajax hebben het inhaalduel bij sc Heerenveen simpel met 4-0 gewonnen. Dankzij de zege heeft de ploeg van trainer Danny Schenkel het gat met koploper FC Twente verkleind tot twee punten. Ajax heeft daarnaast ook een wedstrijd minder gespeeld.

Omdat Ajax enkele weken geleden niet voldoende speelsters op de been kon brengen wegens meerdere coronabesmettingen, werd het duel van 21 januari uitgesteld naar 1 februari. Maar in de dagen naar het verplaatste duel toe liepen de coronabesmettingen bij sc Heerenveen weer te hoog op. Daarop werd besloten de wedstrijd te verplaatsen naar 9 februari.

Het duel tussen de nummer twee en nummer acht van de competitie moest echter al snel worden stilgelegd. Na een kleine tien minuten spelen kwam er namelijk een hond het veld op gerend. De eigenaresse wist het dier snel te vangen waarna het spel kon worden hervat.

Tijdens sc Heerenveen-Ajax komt er een hond op het veld

Tien minuten later viel het eerste doelpunt van de wedstrijd via aanvalster Chasity Grant. Romée Leuchter zorgde vlak voor rust voor de 0-2 en in de tweede helft maakte ze vanaf de strafschopstip de derde van de Amsterdamse ploeg.

Nikita Tromp bepaalde in de slotfase de eindstand op 0-4.

Ajax komt zaterdag opnieuw in actie in de eredivisie als PEC Zwolle naar Amsterdam komt. FC Twente speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen.