Pro Shots
NOS Voetbal

Eredivisie-dino en FC Utrecht-speler Janssen stopt na dit seizoen met voetballen

Willem Janssen stopt na dit seizoen met betaald voetbal. De 35-jarige aanvoerder van FC Utrecht liet dat woensdagochtend weten op de clubwebsite.

"Er kwam langzaam een gevoel bij me bovendrijven van: 'Is dit nog waar ik heel veel voldoening uit haal? Is dit nog waar ik iedere dag plezier uit haal?' Gaandeweg kwam er het besef dat ik het gevoel heb dat het na dit seizoen goed is."

Janssen speelde afgelopen weekend zijn 400ste competitieduel, geen speler speelde deze eeuw meer wedstrijden in de eredivisie. Hij werd tevens pas de 47ste speler in de historie die tot deze mooie mijlpaal kwam.

De verdediger, die een goot deel van zijn loopbaan als middenvelder speelde, hintte na de wedstrijd tegen Cambuur al dat hij de 500 wedstrijden niet meer zou halen. Nu heeft hij dus definitief de beslissing genomen.

"Ik heb het idee dat dit een mooi moment is om te stoppen. In de wetenschap dat mijn situatie is veranderd en dat ik inmiddels een bepaalde leeftijd heb. Ik heb gemerkt aan mezelf dat ik al die jaren als prof volle bak ben gegaan, helemaal all-in. Toen ik eenmaal de knoop had doorgehakt, voelde ik me opgelucht."

Daarmee komt er na achttien jaar een einde aan zijn loopbaan. Janssen maakte op 20 augustus 2004 zijn profdebuut voor VVV-Venlo, de club waar hij ook zijn opleiding genoot. Daarna speelde hij voor Roda JC, FC Twente en sinds 2014 voor FC Utrecht.

ANP
Willem Janssen als speler van Roda JC

Technisch directeur Jordy Zuidam heeft veel begrip voor het besluit van Janssen. "Zoals we met z'n allen bewondering hadden voor de manier waarop Willem vorig jaar terugknokte van een zware blessure, zo diep is ook ons respect nu voor het feit dat hij zelf aangeeft dat het moment daar is gekomen om, aan het einde van dit seizoen, te stoppen als profvoetballer."

Janssen is dit seizoen niet meer zeker van zijn basisplaats, maar zal er naar eigen zeggen alles aan doen om zijn loopbaan mooi af te sluiten. "Iedere minuut die ik speel, voel je nog steeds die verantwoordelijkheid. En die pak ik ook, en dat voelt ook hartstikke goed. Het geeft me juist nog meer motivatie om die laatste maanden alles eruit te halen wat er in zit en om met het meest fantastische gevoel af te sluiten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl