AFP
NOS Sport

Del Potro beleeft emotionele rentree (en afscheid?) voor eigen fans

Dikke tranen, luid gezang vanaf de tribunes en een innige omhelzing met zijn tegenstander en goede vriend Federico Delbonis. De rentree van tennisser Juan Martin del Potro is uitgedraaid op een bijzonder emotionele aangelegenheid.

Zo'n vijfduizend Argentijnse fans scandeerden minutenlang fanatiek de naam van de voormalig nummer 3 van de wereld, die in Buenos Aires na ruim drie jaar blessureleed zijn terugkeer op de tour maakte.

Het liet Del Potro bepaald niet ongeroerd. Nog voor de laatste game gespeeld moest worden rolden de tranen over zijn wangen.

Del Potro, die in zijn loopbaan onder andere de US Open en olympisch zilver en brons won, noemde de partij ondanks de 6-1, 6-3 nederlaag een van de hoogtepunten uit zijn succesvolle carrière.

"Het is moeilijk te omschrijven hoe ik me voelde op de baan. Zoveel emoties. De sfeer was geweldig, de mensen waren door het dolle heen. Ze bezorgden me een van de mooiste wedstrijden uit mijn loopbaan."

  • AFP
    Juan Martin del Potro tot tranen geroerd
  • AFP
    Juan Martin del Potro en Federico Delbonis omhelzen elkaar na de partij
  • AFP
    De moeder van Del Potro was voor het eerst aanwezig bij een professionele wedstrijd van haar zoon

De terugkeer van Del Potro is "meer een afscheid dan een terugkeer" liet de 33-jarige Argentijn eerder al weten. Het was zijn plan om na het ATP-toernooi van Buenos Aires ook nog in Rio de Janeiro in actie te komen, maar het is ook goed mogelijk dat hij het bij deze ene wedstrijd laat.

"Of ik daar ook zal spelen, is nog niet beslist", vertelde hij na zijn nederlaag nog op de baan. "Ik ben blij dat ik mijn wellicht laatste partij zo dicht bij huis kon spelen. Ik ben tevreden dat ik afscheid kon nemen op de baan, dat ik het niet op een persconferentie moest doen. Misschien zien we elkaar nooit meer terug."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl