NOS SportAangepast

Van de Zandschulp heeft geen kind aan Zapata en is door in Rotterdam

Van de Zandschulp heeft geen kind aan Miralles en is door in Rotterdam

Botic van de Zandschulp (ATP-51) is voor het eerst in vijf deelnames tot de tweede ronde van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam doorgedrongen. Hij deed dat overtuigend ten koste van Bernabé Zapata: 6-1, 6-2.

Van de Zandschulp brak de Spanjaard in de eerste set vier keer, maar zijn eigen opslag haperde in het begin ook flink en daarnaast speelde hij ook slordig.

Toch was hij veel beter dan de nummer 129 van de wereld en Van de Zandschulp had de klus in iets meer dan een uur geklaard.

Van de Zandschulp na winst eerste ronde: 'Een goeie en snelle overwinning'

In de tweede ronde neemt Van de Zandschulp het donderdag op tegen de Tsjechische qualifier Jiri Lehecka, die eerder op de dag de als vijfde geplaatste Canadees Denis Shapovalov verraste.

Favoriet Tsitsipas blijft behouden voor toernooi

Ook Stefanos Tsitsipas is naar de tweede ronde van het ABN Amro-toernooi. De Griek had het eerder op de avond in Rotterdam zwaar tegen zijn Spaanse tegenstander Alejandro Davidovich Fokina, maar wist in drie sets de overwinning toch binnen te slepen.

De als eerste geplaatste Tsitsipas leek zich op de snelle Rotterdamse baan minder comfortabel te voelen dan Davidovich Fokina. De 22-jarige Spanjaard serveerde goed en was met zijn harde forehand gevaarlijk, maar Tsitsipas was vaster.

Dat leverde de Griek de eerste set op. Daarna leek Tsitsipas het in de tweede set af te maken, maar Davidovich Fokina vocht zich naar een tiebreak.

Tsitsipas wint mooie partij van Davidovich Fokina

Daarin was de 22-jarige uit Malaga veel sterker; hij won de tiebreak met overmacht.

Tsitsipas blijft rustig

De druk lag daardoor volledig bij favoriet Tsitsipas. Die bleek daar echter goed tegen bestand. Op 3-3 werkte Davidovich Fokina eerst nog een breakpoint weg, maar bij de tweede kans sloeg Tsitsipas toe.

Daarna was de Griek onverbiddelijk en speelde hij zich naar een 6-4 setzege. Zo blijft er een favoriet behouden voor het ABN Amro-toernooi, nadat eerder smaakmaker Jo-Wilfried Tsonga en favoriet Asian Karatsev (door Nederlander Tallon Griekspoor) werden uitgeschakeld.

Het publiek mocht bij de wedstrijd ook na 22 uur blijven zitten. Het kreeg van een omroeper te horen dat ze de wedstrijd mochten afkijken. Die duurde tot ongeveer twintig minuten na 22 uur. In de huidige maatregelen moet alles om 22 uur dicht.

'Ook na tien uur mag u blijven zitten'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl