Inter Visual Studio
NOS NieuwsAangepast

Appartementencomplex Heerhugowaard ontruimd vanwege stankoverlast

Bewoners van 47 appartementen in een appartementencomplex in Heerhugowaard hebben op last van de brandweer hun woning verlaten vanwege stankoverlast. Rond kwart over elf mochten zij weer terugkeren.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord ging het om een "penetrante lucht". De geur was alleen te ruiken in het complex en werd rond 20.45 uur voor het eerst gemeld bij de brandweer.

De brandweer deed eerst onderzoek naar de bron van de stank en is iedere woning afgegaan. In het complex wonen ongeveer honderd mensen. Bewoners werden opgevangen in het verzorgingshuis tegenover het complex. Drie bewoners die coronaverschijnselen hebben, werden opgevangen in een hotel in de buurt.

De woordvoerder kan nog niet precies zeggen wat de geur veroorzaakte, maar wil wel kwijt dat de politie het onderzoek in een van de woningen heeft overgenomen. Daarover wordt morgen meer bekendgemaakt.

"We hebben die mensen vanzelfsprekend apart gehouden", vertelt de woordvoerder. "Ze moeten thuis ook in quarantaine en toen ze niet thuis terecht konden, zorgden we ervoor dat ze veilig op een andere plek konden zitten."

Een bewoner met ademhalingsproblemen is nagekeken in een ambulance, maar kon daarna ook naar het verzorgingstehuis gaan. Omdat geen giftige stoffen zijn aangetroffen die een gevaar opleveren voor de andere bewoners, mogen inwoners terug naar huis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl