NOS NieuwsAangepast

Obama slaat terug met 'Made in the USA' T-shirts

Zou hij wel of niet op Hawaï zijn geboren? Die vraag speelt nog steeds, ook al heeft de Amerikaanse president Barack Obama onlangs zijn geboortecertificaat gepubliceerd. Om nogmaals het tegendeel te bewijzen, en om de 'birthers' (diegenen die zeggen dat de president geen Hawaïaan is) op te stoken, gebruikt Obama het issue rond zijn afkomst als campagnemateriaal in aanloop naar de presidentsverkiezingen in 2012. En dat voor 25 dollar per stuk.

Obama for America, zo heet de campagne van de president, verkoopt T-shirts met de foto van Obama, met daaronder de tekst 'Made in the USA'. Op de achterkant prijkt een kopie van het beruchte geboortecertificaat van de 44ste president van de Verenigde Staten. Ook is er een mok met dezelfde afdruk verkrijgbaar voor 15 dollar.

Volgens plaatsvervangend campagneleider Julianna Smoot blijven de geruchten rond Obama's herkomst de ronde doen. "Het enige wat we kunnen doen, is erom lachen", aldus Smoot. Met de T-shirts hoopt het team achter Obama dat velen de grappige kant van het issue kunnen inzien.

De website roept op om de officiële 'Made in the USA' T-shirts te kopen, om zo de campagne financieel te steunen. Zo'n T-shirt kost 25 dollar, maar de website zou het ook fijn vinden als een groter bedrag wordt gedoneerd.

Door: Michelle

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl