NOS NieuwsAangepast

Gewonde na explosie in huis Rotterdam, woning in dezelfde wijk beschoten

Bij een ontploffing in een huis in Rotterdam-West is een man zwaargewond geraakt. Hij was niet aanspreekbaar toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Inmiddels is het slachtoffer weer bij kennis, zegt een politiewoordvoerder.

De explosie vond plaats rond 2.20 uur in een huis aan het Piet Paaltjensplein in de wijk Spangen. Omliggende woningen werden uit voorzorg ontruimd en 42 omwonenden moesten elders overnachten. Volgens de politie zijn uit eerste onderzoek "sterke aanwijzingen" gekomen dat er een explosief van buiten naar binnen is gegooid.

Woning onder vuur

Rond hetzelfde tijdstip werd iets verderop in de wijk, in de Jan Kobellstraat, een woning onder vuur genomen. Niemand raakte daarbij gewond. In een muur en in een ruit zitten meerdere kogelgaten. Op straat trof de politie kogelhulzen aan. De hevig geschrokken bewoner mocht na onderzoek weer terug naar zijn woning.

De politie zegt de "levensgevaarlijke incidenten" zeer serieus te nemen en onderzoekt of er een verband is. Ook wordt gekeken of een explosie die de voorgaande nacht in de wijk plaatsvond, verband houdt met de incidenten van afgelopen nacht. Een pand voor kinderopvang in de aangrenzende Jan Luykenstraat raakte toen beschadigd, nadat onbekenden een zwaar explosief door de ruit gooiden.

Een buurtbewoner suggereert in het AD dat de daders zich vergist zouden hebben in het pand en daarom een dag later zijn teruggekomen.

Er zijn nog geen verdachten aangehouden. De politie zegt de incidenten zeer serieus te nemen en roept getuigen en mensen die camerabeelden hebben gemaakt op, zich te melden.

Om te voorkomen dat er meer slachtoffers vallen, is er verscherpt toezicht in de wijk en is er een mobiele camera-unit geplaatst. De wijkagent praat vandaag met bezorgde buurtbewoners en samen met de gemeente kijkt de politie of er meer maatregelen nodig zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl