NOS Voetbal

Twente slaat aanval Vitesse af en behoudt fraaie vierde plaats

Bekijk de samenvatting van FC Twente-Vitesse

FC Twente heeft met overtuigende cijfers de vierde plaats in de eredivisie behouden. De ploeg van coach Ron Jans wees Vitesse, dat een helft met tien man speelde, in Enschede met 3-0 terug en bleef voor de tiende keer op rij ongeslagen in de eredivisie.

Nadat Matús Bero namens Vitesse twee kansen had gemist (naast en recht op de keeper af) kwam Twente op 1-0: Michel Vlap zette voor, de Noor Sondre Tronstad werkte de bal wat ongelukkig richting eigen doel, waarna Jesse Bosch van dichtbij het beslissende tikje kon geven.

Houwen in de fout

Een mislukte uitgooi van Jeroen Houwen leverde Twente een penalty op toen Jacob Rasmussen de bal uit de goal bokste. Hij kreeg rood en Ricky van Wolfswinkel maakte er 2-0 van.

  • Pro Shots
    Jesse Bosch maakt de 1-0
  • Pro Shots
    Matus Bero baalt terwijl FC Twente de 1-0 viert

Van Wolfswinkel strafte na rust opnieuw defensief gestuntel van Vitesse af, dit keer met een intikker. Het was zijn elfde goal van het seizoen.

Lege tribunes

Vitesse kon met tien man geen vuist maken en hoopte de schade te beperken. Dat lukte, al waren invaller Václav Cerný en Virgil Misidjan dicht bij de 4-0.

In de Grolsch Veste waren geen toeschouwers. Onder het motto of niemand of iedereen naar binnen had het bestuur van de Enschedese club in overleg met supporters en sponsoren besloten de poorten helemaal dicht te houden.

Thomas Letsch, trainer van Vitesse, baalt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl