NOS Nieuws

Zondag actie politievakbonden tijdens coronademonstratie in Rotterdam

De politiebonden voeren zondag actie in Rotterdam als er in de stad een demonstratie is tegen de coronamaatregelen. "Vier uur lang zal er rond deze mars geen politie op straat zijn om de openbare orde en veiligheid te bewaken", zeggen de bonden ACP, NPB, ANPV en Equipe.

Tijdens de demonstratie zullen de vakbondsvoorzitters samen met leden van de mobiele eenheid een eigen mars lopen in de stad.

De gemeente Rotterdam heeft vrijdagavond overleg gehad de politiebonden. "De gezagsdriehoek heeft er vertrouwen in dat de bonden en de leden die deelnemen aan de actie genoeg oog houden voor de openbare orde en veiligheid van de deelnemers van de coronademonstratie", laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Met de actie uiten de politiemensen hun onvrede over de opstelling van het kabinet in het overleg over een nieuwe cao. Vandaag werd er weer onderhandeld, maar volgens de bonden wil de kabinetsdelegatie geen toezeggingen doen. Belangrijkste thema's zijn inkomen, capaciteit, veiligheid en opleidingen.

De bonden willen vanaf nu harder actie gaan voeren. Sinds eind december waren er al kleinere acties voor een nieuwe cao.

Zondag worden politiemensen bijeengeroepen voor een werkonderbreking en een vakbondsbijeenkomst in Rotterdam tijdens de coronademonstratie. De vakbondsvoorzitters zullen dan een eigen mars lopen, met in hun kielzog vier ME-bussen en leden van de mobiele eenheid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl