Modric baalt

Real Madrid uitgeschakeld in Copa del Rey na late treffer Athletic Club

Real Madrid is uitgeschakeld in de Copa del Rey. In de kwartfinales was Athletic Club uit Bilbao met 1-0 te sterk voor de koploper van de Spaanse competitie. Het winnende doelpunt viel pas twee minuten voor tijd.

Athletic Club, dat in de achtste finales FC Barcelona had uitgeschakeld, begon sterk aan het duel en was in de eerste helft de bovenliggende partij. De eerste doelpoging van de wedstrijd kwam dan ook van de voet van Dani Garcia. Hij vond echter de goed keepende Courtois op zijn weg.

Na het uitvallen van Nico Williams, die vlak voor rust een hamstringblessure opliep, werd de aanvalskracht van de thuisploeg minder. Real Madrid werd in de tweede helft steeds gevaarlijker, maar pas na 80 minuten spelen viel er een grote kans voor De Koninklijke te noteren. Casemiro kreeg de bal niet langs doelman Julen Agirrezabala.

Er leek een verlenging aan te komen in Bilbao, maar twee minuten voor tijd maakte de thuisploeg alsnog het winnende doelpunt. Álex Berenguer was de gevierde man bij Athletic Club, dat in de clubgeschiedenis al 23 keer de Copa del Rey veroverde.

Real Betis ruim langs Real Sociedad

Ook Real Betis plaatste zich voor de halve finales van de Spaanse beker. De nummer drie van La Liga won de uitwedstrijd tegen Real Sociedad met 4-0. Onder anderen Juanmi was op dreef tegen zijn oude club, waar hij van 2016 tot en met 2019 onder contract stond. De 28-jarige Spanjaard was twee keer trefzeker.

Real Betis-speler Juanmi

Zijn eerste doelpunt lag al na twaalf minuten spelen in het doel. Het bleef vervolgens lange tijd spannend en Real Sociedad was in die periode een aantal keer dicht bij de gelijkmaker. Adnan Januzaj dacht al te kunnen juichen, maar de VAR oordeelde dat de assistgever buitenspel stond. Vlak na rust had Alexander Isak de 1-1 op zijn schoen. Zijn inzet werd knap uit het doel gehouden door doelman Rui Silva.

Toen de storm van Real Sociedad wat was gaan liggen, sloegen de bezoekers wederom toe. Juanmi maakte zijn tweede van de avond en in de slotfase legde de scheidsrechter de bal op de penaltystip. Willian José wist wel raad met die buitenkans en stuurde doelman Alex Remiro de verkeerde kant op. Drie minuten voor tijd maakte Aitor Ruibal er nog 4-0 van.