ANP
NOS VoetbalAangepast

Trainer Schmidt na dit seizoen weg bij PSV: 'Heb geluisterd naar mijn gevoel'

Roger Schmidt vertrekt na dit seizoen als trainer van PSV. De 54-jarige Duitser heeft na overleg met de Eindhovense club besloten zijn aflopende contract niet te verlengen, hoewel PSV graag nog twee jaar extra met hem door wilde.

"Het was een moeilijke beslissing, maar uiteindelijk heb ik geluisterd naar mijn gevoel", aldus Schmidt in een reactie op het clubkanaal van PSV.

"Mijn beslissing heeft ook niets te maken met het financiële gedeelte, het budget of het perspectief. De enige vraag voor mij was of ik vier jaar lang bij PSV wilde blijven. Vier jaar voor een trainer is een hele lange periode."

"De afgelopen weken hebben we benut om goede gesprekken te voeren", zegt directeur voetbalzaken John de Jong in een verklaring. "Het was onze intentie om met Roger verder te gaan, maar hij heeft besloten aan het einde van het seizoen te stoppen. Dat vinden wij jammer, maar dit verandert niets aan onze doelstelling om zoveel mogelijk prijzen in de wacht te slepen dit seizoen."

Johan Cruijff Schaal

Schmidt trad in de zomer van 2020 aan in Eindhoven, waar Ernest Faber interim-trainer was na het ontslag van Mark van Bommel. De Duitser loodste zijn ploeg in zijn eerste seizoen naar de tweede plek in de eredivisie, op zestien punten achterstand van Ajax.

Ook dit seizoen staat de club achter Ajax op de tweede plek. Wel won de Duitser dit seizoen met PSV de Johan Cruijff Schaal door Ajax met 4-0 te verslaan.

Luister naar een reactie van verslaggever Joep Schreuder op het aangekondigde vertrek van Roger Schmidt. Hij noemt ook namen van mogelijke opvolgers: Phillip Cocu, Ruud van Nistelrooij, Henk Fraser en Ronald Koeman.

In Europa liep PSV de groepsfase in de Champions League mis na verlies in de play-offs tegen Benfica. In de Europa League werd PSV in de groepsfase uitgeschakeld. Over twee weken is Maccabi Tel Aviv de tegenstander in de Conference League.

Voor zijn aanstelling bij PSV was Schmidt trainer van Beijng Guoan in China. Daarvoor stond hij aan het roer van onder meer SC Paderborn en Bayer Leverkusen in Duitsland en bij de Oostenrijkse topclub Red Bull Salzburg.

Eind december was PSV koploper in de eredivisie en vertelde Roger Schmidt het erg naar zijn zin te hebben in Eindhoven.

December 2021 | Schmidt heeft het naar zijn zin bij PSV: 'We staan er beter voor'

Schmidt stond bekend om zijn zogeheten Vollgas-Fussball, maar bij PSV was dat de afgelopen anderhalf jaar niet heel vaak te zien. Hij kreeg geregeld kritiek vanwege de vele wisselingen in zijn elftal.

De afgelopen maanden werd Schmidt in verband gebracht met diverse Duitse clubs, waaronder RB Leipzig, Hertha BSC en Eintracht Frankfurt.

Eind december sprak Ruud van Nistelrooij zich uit over zijn eigen toekomst.

Van Nistelrooij eind 2021: 'Ik hoop ooit PSV 1 te mogen trainen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl