Facebook
NOS NieuwsAangepast

Heel Marokko kijkt mee met reddingsactie jongen (5) die in 35 meter diepe put vastzit

  • Samira Jadir

    correspondent Marokko

  • Samira Jadir

    correspondent Marokko

In het dorp Tamorot, in de noordelijke provincie Chefchaouen, is een 5-jarige jongen in een 35 meter diepe waterput gevallen. Volgens de lokale autoriteiten is de jongen nog in leven en de Marokkaanse hulpdiensten proberen hem met man en macht te bevrijden.

Bewoners uit het dorp en de wijdere omgeving hebben zich rondom de plek van de werkzaamheden verzameld en wachten in spanning af. Inmiddels begint de gebeurtenis nationale aandacht te krijgen.

De kleuter, Rayan genaamd, zit al meer dan 43 uur vast in de put. De hulpdiensten hebben beelden van hem gemaakt door een smartphone te laten afdalen aan een koord. Hierop is te zien dat Rayan nog ademt en beweegt. De opnames worden massaal gedeeld op Marokkaanse sociale media. De jongen is verzwakt. Hij krijgt ieder uur water, voedsel en zuurstof.

De vader van de jongen reageert in de Marokkaanse media. "Het is mijn put, ik was 'm aan het repareren. Rayan was naast me, op een gegeven moment viel hij. Ik realiseerde het me niet. We alarmeerden de autoriteiten en alle inwoners kwamen ons steunen. Iedereen doet zijn best om hem er levend uit te laten komen en we hem aan het eind van de dag in onze armen kunnen nemen. Zijn moeder en ik zijn verdrietig en erg bezorgd."

Bekijk hieronder de beelden - die overigens niet heel duidelijk zijn:

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

De reddingsoperatie wordt bemoeilijkt omdat de schacht slechts een halve meter breed is. Er is twee keer geprobeerd om een reddingswerker af te laten dalen in de put. Na de tweede mislukte poging is er besloten om met een graafmachine en een bulldozer in de berg rondom de put te graven om zo dicht mogelijk bij de locatie van de jongen uit te komen.

Volgens de laatste berichten konden drie reddingswerkers tot 28 meter diepte komen, maar nog niet verder vanwege zuurstofgebrek.

Hier is de reddingsactie te zien:

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl