Delano Burgzorg
NOS VoetbalAangepast

Heracles verhuurt Burgzorg en haalt Hansson, verdedigers voor AZ en Willem II

Delano Burgzorg verruilt Heracles Almelo voor 1. FSV Mainz 05, de huidige nummer tien in de Bundesliga. De vleugelspits, met vier treffers de meest trefzekere Heraclied dit seizoen, had bij de Twentse eredivisionist nog een contract tot 2023.

"In de Bundesliga spelen was een van mijn dromen", zegt de 23-jarige aanvaller op de website van Heracles, dat hem in 2020 overnam van het Italiaanse Spezia. "Bij Mainz wil ik een nog betere speler worden, doelpunten maken en mezelf als persoon ontwikkelen."

Burgzorg wordt in eerste instantie verhuurd, waarbij Mainz een optie tot koop heeft. In Duitsland wordt hij ploeggenoot van Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St. Juste.

Hansson naar Almelo

De club uit Almelo heeft Emil Hansson als vervanger aangetrokken. De 23-jarige Zweed, die uit de jeugdopleiding van Feyenoord komt en ook voor RKC Waalwijk en Hannover 96 speelde, komt over van Fortuna Sittard en tekent een contract voor 2,5 jaar.

Ook AZ en Willem II roerden zich op de transfermarkt, die maandagavond sluit.

De Alkmaarders hebben linksback Milos Kerkez (18) overgenomen van AC Milan. De in Servië geboren Hongaar verruilde vorig jaar het Hongaarse Györi ETO voor Milan, waar hij in het hoogste jeugdteam speelde. Kerkez tekende voor vierenhalf jaar bij AZ.

Willem II huurt verdediger Wessel Dammers voor de rest van het seizoen van FC Groningen. Dammers (26) kwam in het verleden uit voor SC Cambuur en Fortuna Sittard.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl