Mo Attaibi baalt Getty Images

Het had zo mooi kunnen worden. Eindelijk was er publiek welkom in de Ziggo Dome bij het EK zaalvoetbal, juist nu Nederland de allesbeslissende wedstrijd in de groepsfase moest spelen tegen Servië. Maar het mocht niet baten: Nederland gaf een 2-0 voorsprong weg en verloor met 3-2.

De teleurstelling is dan ook groot bij het Nederlands team. Keeper Manuel Kuijk speelde een prima wedstrijd, maar kon de drie tegendoelpunten niet voorkomen. "Ik kan het niet geloven. We geven zo snel die voorsprong weg. We hebben keihard gestreden. Ik kan alleen maar zeggen: respect voor de jongens voor hoe hard we hebben gewerkt".

"Uiteindelijk moeten we zorgen dat we meer hadden gescoord. Ik had het ons zo hard gegund, we hebben hier zo erg naar toegeleefd. Maar je staat met lege handen. We hadden een droom die nu een nachtmerrie is", vervolgt Kuijk "Maar we kunnen we heel trots zijn op wat we hebben neergezet."

Bekijk de reacties van keeper Manuel Kuijk, bondscoach Max Tjaden, Jordany Martinus en Said Bouzambou.

Jordy Martinus, de maker van de 1-0, kon zijn teleurstelling maar moeilijk verbergen: "Voor de wedstrijd hadden we vertrouwen, en vanavond helemaal na 2-0. Ik dacht: uitspelen die handel. Maar in 5 minuten draait het helemaal om."

"Maar we kunnen onszelf nog in de spiegel aankijken. We wilden zaalvoetbal op de kaart zetten in Nederland, en dat is gelukt. We hebben als team gestreden, maar helaas viel de goal één seconde te laat."

Verschil in kleine dingen

Bondscoach Max Tjaden sprak van een gemiste kans. "Als er een dag was dat we ze konden pakken, was dat vandaag. Dit is niet fijn."

De bondscoach zag hoe zijn voetballers de eerste helft op voorsprong kwamen en na rust "een beetje gelukkig" zelfs op 2-0. "Iedereen was superblij en we dachten dat we minimaal een gelijkspel konden halen", zei hij. "En dan gebeuren er wat dingetjes en staan we binnen no time op 2-3."

Volgens Tjaden zat het verschil tussen de teams in kleine dingen. "Als je ziet hoe de doelpunten vallen... Wij hebben de bal en verliezen die en zij staan dan ineens met twee tegen één of zelfs drie tegen één. Die dingen kunnen bepalend zijn in zaalvoetbal."

Bekijk de samenvatting van Nederland-Servië (2-3).

Zaalvoetballers uitgeschakeld op EK na nederlaag tegen Servië: 2-3 Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame