Nyck de Vries in Saudi-Arabië Mercedes

Autocoureur Nyck de Vries is het nieuwe seizoen in de Formule E, de hoogste raceklasse met elektrische auto's, uitstekend begonnen. De regerend wereldkampioen won in zijn Mercedes de eerste race van het seizoen, de E-Prix van Diriyah in Saudi-Arabië.

De Vries eindigde voor zijn Belgische teamgenoot Stoffel Vandoorne en de Brit Jake Dennis. De Vries startte vanaf plek drie en nam meteen de tweede plek over van Dennis. Halverwege de race passeerde hij ook zijn Belgische teamgenoot.

Schurkt aan tegen Formule 1

De rest van de race kwam De Vries niet meer in de problemen. Dat terwijl hij aan het begin van het raceweekend nog kampte met technische problemen. Donderdag tijdens de eerste vrije training moest hij zijn auto met pech aan de kant zetten, waardoor hij lange tijd niet kon rijden.

Landgenoot Robin Frijns van renstal Abt Sportsline eindigde als zestiende.

Stoffel van Doorne in Saudi-Arabië Mercedes

De Vries veroverde vorig seizoen als eerste Nederlander de wereldtitel in de Formule E. Ook toen won hij de seizoensopening in het stratencircuit van Diriyah.

Vanwege zijn goede prestaties in de Formule E was de Vries naar verluidt in gesprek met de F1-teams van Alfa Romeo en Williams, maar die kozen toch voor andere coureurs. Wel is de Fries testrijder bij het F1-team van Mercedes.

Zaterdag om 18:00 uur staat de volgende race op het programma, opnieuw op het stratencircuit in Diriyah.

STER reclame