De man bezorgde de brieven niet, maar legde ze thuis neer Omroep Brabant

Een postbezorger uit Eindhoven heeft jarenlang duizenden brieven, kaarten en andere poststukken niet bezorgd. Hij nam ze mee naar huis en liet ze daar liggen.

De poststukken zijn zo vervuild en beschadigd dat ze niet alsnog afgeleverd kunnen worden, laat een woordvoerder van PostNL weten aan Omroep Brabant. De stukken zijn volgens hem niet geopend.

Het gaat om post in de postcodegebieden 5611 tot en met 5662, in Eindhoven en Geldrop. De postbode is op non-actief gezet. Er is hulp voor hem gezocht .

De zaak kwam vorige week vrijdag aan het licht toen de bewuste bezorger niet op het werk verscheen. Een collega is hem thuis gaan opzoeken. Toen hij niet open deed, is de politie ingeschakeld. Die trof de man aan tussen stapels ongeopende post.

Kleine hoeveelheden

Uit onderzoek blijkt dat de man dagelijks kleine hoeveelheden post niet heeft bezorgd. Dat is volgens de woordvoerder van PostNL ook de reden dat het probleem niet eerder is ontdekt. "Het is niet zo dat de post op bepaalde adressen structureel niet bezorgd is; dan waren de alarmbellen waarschijnlijk eerder afgegaan. Alles bij elkaar gaat het echter wel om duizenden stukken."

"We bieden onze excuses aan want is het natuurlijk erg vervelend dat mensen hun post niet gekregen hebben. Het is uiteraard ook triest voor de betreffende bezorger."

STER reclame