De tekenfilm Sneeuwwitje en de zeven dwergen uit 1937
NOS Nieuws

Disney raadpleegde mensen met dwerggroei voor remake Sneeuwwitje

Disney is in gesprek gegaan met mensen met dwerggroei voor de remake van de tekenfilm Sneeuwwitje en de zeven dwergen uit 1937, zegt het bedrijf in een verklaring in entertainmentblad The Hollywood Reporter.

De verklaring is een reactie op kritiek van de 1,35 meter lange acteur Peter Dinklage (52), onder meer bekend van HBO-serie Game of Thrones. Hij uitte in een podcast zijn ongenoegen over de film, een nieuwe versie van de tekenfilmklassieker met echte acteurs die nog moet uitkomen.

"Ik was een beetje verrast toen ze vol trots een Latina-actrice als Sneeuwwitje aankondigden, maar ze vertellen nog steeds het verhaal van Sneeuwwitje en de zeven dwergen", zei Dinklage. "Dat slaat nergens op. Aan de ene kant ben je progressief, maar je vertelt nog steeds dat achterlijk ouderwetse verhaal over zeven dwergen in een grot?" Actrice Rachel Zegler, Amerikaanse met Colombiaanse roots, gaat de hoofdrol spelen.

In de verklaring zegt Disney: "Om een versterking van stereotypen uit de originele tekenfilm tegen te gaan, hebben we een andere benadering van deze zeven personages en hebben we leden van de dwerggroei-gemeenschap geraadpleegd. We zien ernaar uit om meer van de film te delen naarmate deze in productie komt."

Acteur Peter Dinklage

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl