1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS NieuwsAangepast

18-jarige Duitser opent vuur in collegezaal Heidelberg, een dode

In de Duitse plaats Heidelberg heeft een 18-jarige man meerdere mensen beschoten in een collegezaal van de universiteit. Vier aanwezigen raakten gewond, onder wie een vrouw die aan het eind van de middag overleed.

De dader, die ook is omgekomen, was een biologiestudent uit Mannheim met de Duitse nationaliteit. Dat zeiden de politie en het Openbaar Ministerie in Heidelberg vanavond op een persconferentie. Wat zijn motief was, weten ze niet. "Daarvoor is het nog te vroeg", zei een woordvoerder van het OM. De man had geen strafblad. Volgens de politie had hij in het verleden wel psychische problemen.

Dertig aanwezigen

De student drong even voor 12.30 uur de collegezaal binnen, bewapend met een jachtgeweer en een automatisch wapen. Hij opende het vuur op de ongeveer dertig aanwezigen. Drie van hen raakten lichtgewond aan benen en rug. De vierde, een vrouw van 23, raakte zwaargewond. Persbureau DPA hoorde in veiligheidskringen dat ze in het hoofd werd geraakt. Ze overleed tegen 18.00 uur, aldus de politie.

De hulpdiensten rukten massaal uit:

Veel politie bij universiteit in Heidelberg

De schutter vluchtte kort nadat hij geschoten had naar buiten. Daar maakte hij een eind aan zijn leven. Even voor 13.00 uur werd zijn lichaam gevonden. De politie kon de aanwezigheid van een tweede dader al snel uitsluiten.

De politie heeft de woning van de schutter doorzocht. Daar werd een bericht gevonden dat hij niet op een kerkhof maar op zee begraven wilde worden. Ook de woning van zijn ouders is doorzocht. Uit beide woningen zijn zaken meegenomen. Die worden onderzocht, net als de telefoon van de schutter.

Het is duidelijk dat de man de gebruikte wapens kort geleden in het buitenland heeft gekocht. De politie zei niet in welk land. De man had geen wapenvergunning.

NOS

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl