1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS VoetbalAangepast

Bal over de lijn of niet, PSV 'heeft kakzakkenvoetbal gespeeld tegen Ajax'

Na de topper tussen PSV en Ajax (1-2) ging het maar om één moment: was de bal nou wel of niet over de zijlijn geweest in aanloop naar de beslissende goal van Noussair Mazraoui? Ook aan de tafel van Studio Voetbal was er discussie.

"Ik weet zeker dat hij uit is", begon Rafael van der Vaart. Ibrahim Afellay viel hem bij en Pierre van Hooijdonk had zo zijn twijfels. "Ik heb het bewijs nog steeds niet gezien", zei hij.

Na een korte cursus van Sjoerd van Ramshorst over het perspectief van de camera en hoe dat ervoor zorgt dat het heel lastig te bepalen is of een bal helemaal over de lijn is, barstte een verhitte discussie over PSV los.

Van der Vaart trekt van leer: 'PSV speelde kakzakkenvoetbal'

"Wat mij wel een beetje stoort, is dat PSV op deze manier de aandacht af wil leiden van de verschrikkelijke manier hoe ze deze wedstrijd zijn ingegaan", aldus Van der Vaart.

Daar was Van Hooijdonk het totaal niet mee eens. "Of je nou goed of slecht speelt of positieve intenties hebt of negatieve, als zo'n moment voorkomt mag je daar altijd over klagen. Dit kan een cruciaal moment zijn geweest aan het einde van de rit."

Kakzakkenvoetbal

"PSV heeft kakzakkenvoetbal gespeeld, ze speelden totaal niet om te winnen!", vervolgde Van der Vaart fel. "Ajax was niet top vandaag, die hadden ze echt kunnen pakken."

Is deze bal in of uit? Optisch bedrog in Studio Voetbal

Afellay viel Van der Vaart later bij. "PSV heeft gespeeld om niet te verliezen. Ik begrijp dat je tegen Ajax een bepaalde verdedigende zekerheid inbouwt, maar er komt ook een moment in de wedstrijd dat je zelf de bal hebt en ook wat moet gaan doen. Het enige wat PSV deed, was uit de reactie voetballen."

Waar Van der Vaart en Van Hooijdonk er samen niet uitkwamen omtrent de bal over de lijn, concludeerde Arno Vermeulen dat de arbitrage in ieder geval weinig te verwijten viel. "De arbitrage heeft het goed gedaan", begon hij.

"Je kunt voor 99 procent met zekerheid aannemen dat die bal over de lijn is geweest, maar het gaat om honderd procent. Dan is eenmaal de regel dat de VAR eraf moet blijven. Je kunt de arbitrage niets verwijten."

Kijk hieronder naar een gesprek over Pep Guardiola als bondscoach van Oranje en de vaste rubrieken Korte Corner met Marcel van Roosmalen over Lex Immers, Eindsignaal door Frank Heinen over Quincy Owusu-Abeyie en het Eredivisieweekend in Vogelvlucht.

  • 'Guardiola die bondscoach wordt van Oranje? Niets van waar'
  • Korte Corner: Lex Immers de lijstduwer
  • Eredivisieweekend in vogelvlucht: geluk dwing je af
  • Eindsignaal: Quincy Owusu-Abeyie

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl