Bekijk de samenvatting van Sparta Rotterdam - FC Utrecht Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

FC Utrecht heeft voor het eerst sinds 28 november weer eens een wedstrijd gewonnen. Sparta Rotterdam werd in een uitwedstrijd eenvoudig opzij gezet: 0-3. Sparta wacht sinds 6 november op een overwinning.

De eerste treffer was tekenend voor het weifelende begin van Sparta. Na ruim tien minuten leed winter-aanwinst Joeri de Kamps balverlies en uit een vlotte tegenaanval van Utrecht kwam de bal via Sander van de Streek voor de voeten van Tasos Douvikas, die alleen maar binnen hoefde te schuiven. Daarvoor had Utrecht ook al via de Griek en Othman Boussaid mogelijkheden gehad om de score te openen.

In het vervolg van de eerste helft stelde Sparta enigszins orde op zaken en liet Utrecht ook niet veel van zich horen.

Humeurige Fraser, vrolijke Van de Streek en Hake over Ihattaren

Aan het begin van de tweede helft toonden de Rotterdammers zich hardleers. De ploeg van coach Henk Fraser was ook vlak na de start van het tweede bedrijf opnieuw niet scherp. Dat resulteerde eerst in een kans voor Boussaid. De goed spelende Belg produceerde een rolletje na een goede pass van Van de Streek.

Ongeveer een minuut later bood diezelfde Boussaid met een bekeken balletje Mimoun Mahi een niet te missen kans (0-2).

Daarna kreeg Utrecht nog mogelijkheden via Quinten Timber en Bart Ramselaar en deelde Sparta enkele speldenprikjes uit. Uiteindelijk kon het kwalitatief betere Utrecht ook nog een derde treffer maken. Moussa Sylla gaf de bal voor en Van de Streek was net wat eerder bij de bal dan Sparta-doelman Tim Coremans (0-3).

Statistieken Sparta Rotterdam - FC Utrecht

STER reclame