Oranje-doelman Manuel Kuijk
NOS Voetbal

Zaalvoetballers klaar voor Portugal: 'Zij gaan ook naar de wc, zij stinken ook'

"De droomstart waar iedereen op had gehoopt", blikt speler Jordany Martinus terug op de start op het EK zaalvoetbal. Oranje won woensdag met 3-2 van Oekraïne bij het toernooi in eigen land.

Een tweede zege zondag op Portugal en de doelstelling, een plek in de kwartfinales, is al meteen bereikt.

Maar zo makkelijk als dat klinkt, is het niet. Portugal is titelhouder en bovendien wereldkampioen. "Ze zijn echt heel goed. Fit, stevig, sterk. Ze beheersen het hele spelletje."

'Bang voor Portugal? Zij gaan ook gewoon naar de wc hoor, zij stinken ook'

Maar daardoor geeft Nederland zich niet bij voorbaat al gewonnen. "Wij moeten doen wat we tegen Oekraïne deden. Het hoofd niet laten hangen als we achterkomen."

Martinus denkt graag in mogelijkheden. "Wat wij kunnen? Bij de vorige interlands tegen Portugal, afgelopen november, hebben we het goed gedaan. Zeker in de tweede wedstrijd. Als we dezelfde passie kunnen opbrengen, kunnen we er misschien net even iets meer uithalen."

Hij verwijst naar oefenpotjes die in een 3-0 en een 5-3 nederlaag eindigden.

Het zijn ook gewoon mensen die fouten maken.

Doelman Manuel Kuijk over tegenstander Portugal

Op basis daarvan is het hopen op dit scenario: "Het zou mooi zijn als het heel lang 0-0 of 1-1 blijft, dat zij op het laatst nog graag willen winnen, in de aanval gaan en dat wij dan met een counter kunnen toeslaan. Zo'n scenario zou mooi zijn."

Bij een zege zou Nederland in een gedroomde positie kunnen toeleven naar de derde en laatste groepswedstrijd tegen Servië, waar Portugal eerder in de week nog met 4-2 van won.

Uitzendschema EK zaalvoetbal

Doelman Manuel Kuijk zag dat eerste duel van de Portugezen en zag dat ze op een 2-0 achterstand kwamen. Hij concludeert: ''Het zijn ook mensen die fouten maken. Die fouten kunnen wij afdwingen.''

Martinus haakt daar graag op in en besluit: "We hebben nuchtere jongens, dus laat Portugal maar komen. Zij gaan ook gewoon naar de wc. Zij stinken ook."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl