Tv-presentator en historicus Hans Goedkoop
NOS Nieuws

Historicus Hans Goedkoop houdt toespraak bij Dodenherdenking

De toespraak tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei in de Nieuwe Kerk in Amsterdam wordt dit jaar gehouden door Hans Goedkoop. Aansluitend spreekt burgemeester Femke Halsema op de Dam, heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei bekendgemaakt.

De jaarlijkse 5 mei-lezing wordt dit jaar gehouden in Oss door luitenant-kolonel Gijs Tuinman, die Ridder der Militaire Willemsorde is vanwege zijn bijdrage aan de missies in Afghanistan. De NOS zendt zowel de Nationale Herdenking als de 5 mei-lezing live uit op NPO 1 en via een livestream op NOS.nl en de app.

Burgemeester Halsema treedt in de voetsporen van André van Duin, die vorig jaar een toespraak hield tijdens Dodenherdenking:

'Dankbaar dat ik in dit land geboren ben'

Om de drie jaar spreekt de Amsterdamse burgemeester tijdens de plechtigheid op de Dam. Halsema deed dat ook in 2019.

Hans Goedkoop is bekend als tv-presentator van het geschiedenisprogramma Andere Tijden, waarvan meer dan 800 afleveringen zijn gemaakt. In 2012 verscheen Goedkoops boek De laatste man waarin hij vertelt over de zoektocht naar de acties en drijfveren van zijn grootvader, KNIL-generaal Van Langen, tijdens de dekolonisatie van Indonesië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl