Bekijk de samenvatting van Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

RKC Waalwijk heeft in de strijd tegen degradatie een belangrijke 2-0 zege geboekt bij Go Ahead Eagles. Voor RKC was het de eerste uitzege sinds de winst bij FC Twente in november 2020 (0-2). Het verschil met middenmoter Go Ahead is nu nog maar twee punten.

In de Adelaarshorst speelden beide keepers een hoofdrol. RKC-doelman Etienne Vaessen stond aan de basis van de 0-1. Met een machtige uittrap legde hij de bal achter de Deventer verdediging op Finn Stokkers, die met een lob het doel vond.

Kramer imiteert Umtiti

Even later ging Go Ahead-sluitpost Warner Hahn met de bal aan de wandel voor zijn eigen doel. Onder druk schoot hij de bal weg, waarna Michiel Kramer simpel binnentikte. Kramer vierde zijn goal met een apart loopje.

"Had met Lennerd (Daneels, reservekeeper, red.) afgesproken dat ik Samuel Umtiti na zou doen als ik zou scoren", legde Kramer na afloop uit. "Het was niet helemaal hetzelfde, maar gevoelsmatig was het redelijk soepel. Dit was mijn Umtiti..."

Michiel Kramer legt dansje uit: 'Deed Umtiti na'

Go Ahead probeerde het wel na rust, maar werkelijk niets lukte. Zonder de steun van zijn fanatieke aanhang bleek de thuisploeg machteloos. De gepromoveerde Deventenaren begonnen zo goed aan het seizoen, maar leden nu de vierde thuisnederlaag op rij.

RKC bleef gemakkelijk overeind. De enige tegenvaller voor RKC was het uitvallen van Jens Odgaard. De topscorer kreeg een waardig vervanger in Richard van der Venne, die zijn rentree maakte na blessureleed.

Statistieken Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk

STER reclame