AFP
NOS Sport

Alpineskiër Meiners door NOC*NSF alsnog aangewezen voor Olympische Spelen

Maarten Meiners mag toch naar de Winterspelen van Peking. De 29-jarige skiër heeft niet voldaan aan de eisen van NOC*NSF, maar de sportkoepel heeft besloten hem "op basis van bijzondere omstandigheden" toch aan te wijzen.

Meiners wist zowel vorige winter als in het huidige seizoen een keer 25ste te worden in een wereldbekerwedstrijd op de reuzenslalom. Daarmee bleef hij ver verwijderd van de eis van NOC*NSF, eenmaal top-acht of twee keer top-zestien.

Meiners mag toch naar Peking omdat hij vanwege de coronapandemie ten opzichte van de toplanden werd benadeeld in zijn voorbereiding. "Skigebieden bleven bijvoorbeeld alleen open voor de eigen, nationale teams. Een gelijke kans op optimale voorbereiding op dit seizoen werd hem dus ontnomen", aldus Wopke de Vegt, technisch directeur van de Nederlandse skivereniging.

Dit is een droom waar ik vijftien jaar lang aan gewerkt heb.

Maarten Meiners

"Ik ben ongelofelijk dankbaar dat NOC*NSF oog heeft voor de bijzondere omstandigheden van de afgelopen twee seizoenen en in het verlengde daarvan de status van alpineskiën als mondiale topsport erkent", aldus Meiners in een bericht van de Nederlandse Skivereniging. "Dit is een droom waar ik vijftien jaar lang aan gewerkt heb."

Eerste skiërs sinds Oslo 1952

Naast Meiners neemt ook Adriana Jelinkova in Peking deel aan het olympische ski-toernooi. Volgende maand zijn er voor het eerst sinds de Spelen van Oslo in 1952 weer Nederlandse alpineskiërs actief op de Olympische Spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl