VRT
NOS NieuwsAangepast

Man (21) ontsnapt uit gevangenis Breda na gijzeling, doodgeschoten door Belgische politie

De Belgische politie heeft iemand doodgeschoten die vastzat in een jeugdgevangenis in Breda en vanmiddag ontsnapte. De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) heeft dat bekendgemaakt. Het gaat het volgens het parket van Antwerpen om een man van 21.

De man was vanmiddag in een werkplaats buiten de gevangenis aan het werk toen hij twee personeelsleden gijzelde. Volgens het AD deed hij dat onder bedreiging van een vuurwapen.

De Nederlander sloeg in een auto op de vlucht en reed de grens over. Daar konden de gegijzelde medewerkers van de jeugdgevangenis ontsnappen.

Over en weer geschoten

De Nederlandse politie had de Belgische collega's ingeseind. In de plaats Brecht zou de politie hem even na 16.00 uur tot stoppen hebben proberen dwingen. Er ontstond een vuurgevecht waarbij volgens de Belgische justitie over en weer werd geschoten. De ontsnapte gevangene kwam daarbij om het leven.

Dit zijn de eerste beelden uit België:

Uit jeugdgevangenis ontsnapte jongere doodgeschoten door Belgische politie

Een Belgische vrouw zegt tegen de Gazet van Antwerpen dat ze de verdachte voorbij zag rijden in een kleine auto met Nederlands kenteken. "Hij reed over de voetpaden en reed met hoge snelheid over het verkeerde baanvak. Wij konden hem maar net ontwijken." Volgens haar werd de auto achtervolgd door een grote groep politieauto's.

De gegijzelde personeelsleden zijn ongedeerd gebleven. Wel was het volgens de DJI een vreselijke ervaring voor hen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl