De steekpartij vond zondag plaats in Middelburg
NOS NieuwsAangepast

Neergestoken jongen (15) uit Middelburg overleden, twee jongens opgepakt

Een 15-jarige jongen die zondag werd neergestoken in Middelburg is aan zijn verwondingen overleden, meldt de politie. Twee verdachten zijn vanmiddag opgepakt.

Het slachtoffer uit Middelburg werd zondag rond het middaguur neergestoken op een grasveldje bij de Meanderlaan en De Overloper. Dat ligt in het zuidoostelijke deel van de Zeeuwse hoofdstad. De jongen raakte zwaargewond en overleed vandaag in een ziekenhuis.

Mislukte arrestatiepogingen

De twee verdachten zijn een jongen van 15 uit Steenbergen en een 16-jarige jongen uit Rilland. Ze werden sinds zondag al gezocht en sindsdien mislukten meerdere arrestatiepogingen. Vanmiddag ontdekten agenten de twee in een woning, waarna het alsnog lukte om de jongens te arresteren.

De politie zei vanmiddag dat jongeren "opruiende foto's" verspreiden van mogelijke betrokkenen bij de steekpartij. Het zou onder meer gaan om de foto van een meisje. De politie roept op om dit soort foto's niet meer te delen. "Dit heeft totaal geen meerwaarde voor het onderzoek en schaadt de betrokkenen."

Afgelopen zondag deed de Forensische Opsporing van de politie onderzoek op de plaats delict:

Politie doet onderzoek naar steekpartij 15-jarige jongen uit Middelburg

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl