De politie onderzoekt de auto waaronder de dode man lag Media TV

Een 53-jarige man is gisteren in Rotterdam om het leven gekomen, toen hij een katalysator onder een auto probeerde te stelen. Dat zegt de eigenaar van de auto tegen RTV Rijnmond.

De eigenaar vermoedt dat de dief de krik heeft gebruikt om onder de auto te kunnen kruipen en de katalysator los te schroeven. Terwijl hij dat deed, heeft hij waarschijnlijk met zijn voeten de krik aangestoten, waardoor die lossprong en de auto op hem viel.

Katalysatoren van Toyota zijn volgens de eigenaar makkelijk te demonteren en daarom geliefd bij dieven. Hij spreekt uit ervaring want op zijn vorige woonadres in Rotterdam-West werd ook al eens geprobeerd het onderdeel te ontvreemden. Nieuw kost zo'n katalysator 1500 euro, tweedehands circa 500 euro.

Noodlottig ongeval

De eigenaar van de Toyota vond de man gisterochtend onder zijn auto, toen hij zijn dochtertje van vijf jaar naar school wilde brengen. Hij zette zijn dochter op de achterbank en liep om de auto heen naar de bestuurderskant, toen hij plots twee benen onder de auto zag uitsteken.

Hij sloeg alarm maar politie en ambulancemedewerkers konden niets meer doen, omdat de man al was overleden.

STER reclame