NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: Wantrouwen in de overheid, Prins Andrew en dichtbundel over rouwen

Het Sociaal Planbureau mist wat onderwerpen in het coalitieakkoord. Volgens de organisatie moet er meer aandacht komen voor sociale ongelijkheid en wantrouwen in de overheid. Directeur van het bureau, Kim Putters, vertelt waarom deze onderwerpen belangrijk zijn.

De Britse prins Andrew doet afstand van zijn koninklijke titels. Hij wordt vervolgd omdat hij in het verleden een 17-jarig meisje zou hebben misbruikt. Oud-correspondent Hieke Jippes denkt dat de Britse koningin gekozen heeft voor deze actie.

In 1937 schreef auteur Menno Ter Braak de essay 'Het Nationaal Socialisme als rancuneleer'. Het werd gepubliceerd in 2022. Volgens schrijver Bas Heijne is het stuk nog altijd relevant.

Hoe ga je door na het verliezen van je vader en zus in een korte periode? Dichter Siel Verhanneman schreef een dichtbundel om haar verlies te verwerken.

Deze aflevering van Het Beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl