Acteur Bob Saget
NOS Nieuws

Full House-acteur Bob Saget (65) overleden

Acteur en komiek Bob Saget is op 65-jarige leeftijd overleden. De politie trof hem dood aan in een hotelkamer in Orlando in de Amerikaanse staat Florida.

Het is niet bekend waaraan Saget is overleden. Er waren volgens de politie geen aanwijzingen voor een misdrijf of drugsgebruik. In een verklaring zegt zijn familie geschokt te zijn.

Bob Saget was vooral bekend door zijn rol als Danny Tanner in de sitcom Full House waar hij een alleenstaande vader speelde. De serie was begin jaren 90 een wereldwijd succes. In dezelfde periode presenteerde hij het tv-programma America's Funniest Home Videos.

Ook in Nederland werd Full House uitgezonden:

Naast zijn acteerwerk trad hij ook op als komiek. Hoewel hij door zijn tv-werk bekend werd als een oubollige sitcom-vader, stond hij als stand-upkomiek juist bekend om zijn grofgebekte en scherpe humor.

"Collega's zeiden altijd: 'wat hilarisch dat jij zo'n rol speelt. Maar ik ben acteur en dat was de rol", legde hij de spagaat ooit uit. "Mijn eigen humor was altijd vreemder, meer smakeloos."

Saget was bezig met een comedytour door verschillende staten. Eergisteren had hij nog een optreden in Jacksonville in Florida. In een tweet bedankte hij het publiek en kondigde meer shows aan.

Collega-komieken reageren bedroefd op de dood van Saget. Zo noemt Jim Carrey hem een prachtig mens met een groot hart. "Hij schonk de wereld veel vreugde en leefde voor goedheid", schrijft Carrey op Twitter.

Zijn tv-dochter Candace Cameron Bure zegt sprakeloos te zijn. "Ik heb er geen woorden voor. Bob was een van de fijnste mensen die ik ooit heb gekend." Ook Full House-collega John Stamos is geschokt. "Ik ben er kapot van. Volledig geschokt. Ik zal nooit meer zo'n vriend hebben." Olsen-tweeling Mary-Kate en Ashley, die gezamenlijk Sagets jongste dochter speelden, zeggen eveneens diepbedroefd te zijn.

Whoopi Goldberg roemt zijn "verdorven krankzinnigheid en grote hart", Seinfeld-acteur Jason Alexander twittert dat het nieuws hard binnenkomt, Billy Crystal wenst de nabestaanden sterkte. "Saget zou een tweet hebben gewild die echt grappig was en totaal onsmakelijk", reageert illusionist Penn Jillette, "maar dat lukt me niet omdat ik zo verdrietig ben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl