1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Pro Shots
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Na Ajax breken ook Vitesse en NEC trainingskamp in de zon af

Na Ajax hebben ook NEC en Vitesse besloten om zijn trainingskamp in Zuid-Europa per direct af te breken.

Bij Vitesse zijn er "een aantal besmettingen". De Arnhemse club vertrekt donderdagavond naar Nederland. Ze verbleven op het golf-resort in het Portugese Alcantarilha. Zaterdag zou Vitesse een oefenwedstrijd tegen Servette Genève spelen.

Het is onduidelijk of er spelers of staf bij NEC besmet zijn met corona. Maar de Nijmeegse club, dat in het Spaanse Alhaurín El Grande verblijft, is al bezig om de terugreis te regelen en wil vanavond nog in Nijmegen terugkeren, meldt Omroep Gelderland.

De besmettingen teisteren de Nederlandse trainingskampen in het buitenland, zo ook die van Vitesse-trainer Thomas Letsch.

Besmettingen teisteren Nederlandse trainingskampen, ook Vitesse keert terug

Gisteravond werd duidelijk dat Ajax na een aantal coronabesmettingen het trainingskamp aan de Portugese Algarve afbreekt. Om hoeveel positieve tests het gaat en wie het betreft, wil de club niet zeggen. Ajax heeft de betreffende mensen direct in quarantaine geplaatst.

PSV annuleerde eerder deze week zijn trainingskamp in Marbella na een aantal besmettingen.

Geen publiek meer welkom

Eerder vanochtend zei NEC het trainingskamp in het Zuid-Spaanse Alhaurín el Grande voort te zetten, al waren geen supporters, journalisten of fotografen meer welkom. Waarom nu is besloten het kamp alsnog af te breken, is onduidelijk.

Feyenoord heeft het trainingskamp in Marbella aanmerkelijk bekort na een aantal besmettingen eerder deze week. De ploeg vliegt vrijdag naar Zuid-Spanje, doet een oefentraining, staat de pers kort te woord en speelt zaterdag een oefenwedstrijd tegen Club Brugge. Daarna gaat het team weer naar huis

Deel artikel: