NOS Nieuws

Wekdienst 4/1: Civiele zaak tegen Britse prins Andrew • Elfstedentocht op herhaling

Goedemorgen! In New York proberen advocaten van de Britse prins Andrew vandaag om de civiele zaak wegens misbruik tegen hem te stoppen. En Mark Rutte ontvangt weer een aantal beoogde bewindslieden.

Eerst het weer: het is overwegend bewolkt en er trekken buien over het land naar het zuiden. Later vandaag klaart het vanuit het noorden op. Vanochtend is het 8 graden, maar vanmiddag daalt de temperatuur naar een graad of 5. De wind draait naar het noordwesten en neemt toe naar matig.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Formateur Mark Rutte spreekt weer met kandidaat-bewindslieden voor zijn nieuwe kabinet. De gesprekken worden tot en met donderdag gevoerd in het Logement in Den Haag, waar ook de formatieonderhandelingen plaatsvonden. Naar verwachting wordt het vierde kabinet-Rutte maandag beëdigd.
  • Een rechter in New York buigt zich vanaf 16.00 uur Nederlandse tijd over de civiele zaak tegen de Britse prins Andrew, die door Virginia Giuffre wordt beschuldigd van misbruik. Zijn advocaten hebben de rechtbank gevraagd het proces stop te zetten.
  • Het is 25 jaar geleden dat de laatste Elfstedentocht werd verreden. Daarom zendt de NOS online de hele tocht van 1997 nog eens uit en is op NPO 1 ieder uur een Elfstedenjournaal te zien.

Wat heb je gemist?

Vorig jaar zijn meer dan 28.000 migranten het Kanaal overgestoken om van Frankrijk naar het Verenigd Koninkrijk te komen. Niet eerder maakten zoveel mensen in een jaar tijd die oversteek, meldt persbureau AP op basis van een analyse van overheidsdata.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Zoals gezegd: de Elfstedentocht werd 25 jaar geleden voor het laatst verreden. Wat komt er allemaal kijken bij de organisatie en... giet it ooit nog oan?

Oer-Hollands en een mega-evenement: giet it ooit nog oan?

Fijne dinsdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl