Karim Benzema

Koploper Real Madrid incasseert nederlaag, gehavend Atlético zegeviert

Koploper Real Madrid is 2022 begonnen met een 1-0 nederlaag bij laagvlieger Getafe. Een fout van Eder Militão werd De Koninklijke fataal. Het is pas de tweede competitienederlaag voor Real dit seizoen.

Atlético Madrid versloeg ondanks het gemis van bepalende spelers Koke, Antoine Griezmann, Hector Herrera en João Felix stadgenoot en concurrent Rayo Vallecano met 2-0. Ángel Correa maakte beide goals.

Barcelona speelt later

Atlético gaat door de zege over Vallecano heen en staat nu op de vierde plaats in Spanje op 14 punten van Real. Nummer zeven Barcelona komt later op zondag nog in actie op Mallorca.

Bij Atlético was coach Diego Simeone eerder deze week eveneens positief getest op het coronavirus, maar hij genas sneller dan veel van zijn spelers.

Dat de extraverte Argentijn zich weer kiplekker voelde bleek ook wel tijdens de wedstrijd: al na zeven minuten ontving hij een gele kaart wegens aanmerkingen op de scheidsrechter.

Diego Simeone (zwarte jas) krijgt in de zevende minuut een gele kaart

Real-verdediger Militão begon niet scherp aan het duel met Getafe. De Braziliaan draaide na negen minuten terug richting zijn doel, liet zich de bal ontfutselen door Enes Ünal en keek toe hoe de oud-spits van FC Twente raak schoot.

Real Madrid, dat onder anderen Vinícius Júnior en Luka Jovic miste vanwege een coronabesmetting, ging aan de hand van uitblinker Luka Modric op jacht naar de gelijkmaker, maar keeper David Soria en de lat waren een sta-in-de-weg.

Naarmate het duel vorderde, bleef Getafe makkelijker overeind. De combinaties bij Real verliepen stroef. Alleen Casemiro dwong Soria nog eens tot het uiterste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl