De menigte in de tempel
NOS Nieuws

Twaalf doden door paniek bij hindoetempel India

In het noorden van India zijn zeker twaalf mensen om het leven gekomen toen er paniek ontstond bij een drukbezochte hindoetempel. Ook raakten vijftien mensen gewond. Vier van hen liggen volgens Indiase media in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Ieder jaar bezoeken tienduizenden hindoes op Nieuwjaarsdag de Mata Vaishnav Devi-tempel in de regio Kashmir. Volgens de regionale politiechef ontstond er paniek door een ruzie tussen twee groepen gelovigen, maar kon de orde na ingrijpen van de politie snel worden hersteld. Na een paar uur kon de pelgrimage worden hervat.

Op beelden van ooggetuigen is te zien hoe druk het was bij de tempel:

Doden bij paniek bij Indiase tempel

De Indiase premier Modi heeft op Twitter zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden van de slachtoffers. Ook zei hij dat hij hoopt dat de gewonden snel zullen genezen.

In India komen regelmatig mensen om het leven door paniek in grote menigtes. Dat gebeurt vooral tijdens religieuze festivals waar duizenden mensen op afkomen.

Zo kwamen in 2013 115 mensen om het leven toen tijdens een hindoefeestdag paniek ontstond bij een brug in Madhya Pradesh in het midden van het land. Mensen werden vertrapt of vielen in de rivier. In 2011 kwamen zo'n honderd hindoes om het leven bij een festival in de zuidelijke staat Kerala.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl