In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Nieuwjaarsstunt: Legobeeld André Hazes duikt op in Friesland

Het Legobeeld van André Hazes dat begin deze week van zijn vaste plek op de Dam in Amsterdam verdween, is opgedoken in het Friese Oldeberkoop. Het gaat zoals verwacht om een stunt.

De Geitefok, de plaatselijke oudejaarsvereniging van Oldeberkoop, zegt het beeld te hebben ontvreemd.

Vereniging Plaatselijk Belang Oldeberkoop heeft een foto online gezet van leden van De Geitefok die bij het beeld poseren:

Het beeld is in de nacht van maandag op dinsdag zonder toestemming meegenomen. Op de lege plek werd een briefje aangetroffen met de tekst: "Corona gooide roet in het eten. André heeft nu tijd voor een ander optreden."

Op Facebook schrijft De Geitefok met de actie aandacht te willen vragen voor de zware coronatijd die Nederland al twee jaar in zijn greep houdt.

"Met bloed, zweet en tranen zwoegen we ons door deze crisis. Het water staat de ondernemers aan de lippen en het zorgpersoneel werkt zich uit de naad", schrijft voorzitter Jan-Bart Hof. "We hopen dat 2022 voor iedereen een beter jaar wordt en dat we eindelijk afscheid kunnen nemen van alle vervelende maatregelen."

Ludieke actie

Het door Streetart Frankey gemaakte beeld stond sinds vorig jaar zomer op de Dam. Het is een initiatief van horecaondernemer Won Yip en Rachel Hazes, de weduwe van de overleden zanger.

Yip liet na de vermissing al weten dat hij dacht aan een ludieke actie. "Ik geloof in het goede van de mens. Dus geef hem om te beginnen om het kwartier een blikje bier en dan ga ik er vanuit dat het beeld na oud en nieuw teruggeplaatst wordt."

Het lijkt er ook op dat het beeld terugkomt op de Dam. De Geitefok gaat contact opnemen met Won Yip en Rachel Hazes en zegt een 'goede afhandeling' te beloven, schrijft AT5.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl