Betty White
NOS NieuwsAangepast

Golden Girls-actrice Betty White (99) overleden

De Amerikaanse actrice Betty White is overleden op 99-jarige leeftijd. Een van haar bekendste rollen was die van Rose Nylund in de serie The Golden Girls, die liep van 1985 tot 1992.

Maar haar carrière begon al in 1939 en duurde dus acht decennia. In de jaren 40 werkte ze voor de radio, waar ze haar eigen show had. Al in 1949 was ze voor het eerst op tv te zien in Hollywood on Television, samen met Al Jarvis.

Een compilatie van de leukste momenten van White in The Golden Girls:

White werd immens populair door haar komische talent en haar fijne neus voor uitgesproken rollen, waarin dat talent ook tot grote bloei kwam. Haar overlijden maakt veel indruk.

Uiteindelijk zou White meedoen aan 115 shows, soapseries en comedyseries, waaronder The Betty White Show, The Mary Tyler Moore Show, The Love Boat, The Bold and the Beautiful en Hot in Cleveland. In die laatste serie, die begon in 2010, speelde ze de Poolse hospita Elka Ostrovsky, die oorspronkelijk alleen voor de pilot was bedoeld maar zou uitgroeien tot een van de populairste personages.

Het leverde haar tal van prijzen op, waaronder verschillende Emmy's, Screen Actors Guild Awards en een Grammy. Ook werd ze verschillende keren genomineerd voor een Golden Globe.

De laatste keer dat entertainmentsite TMZ haar sprak vertelde White dat ze bezig was haar eigen Facebookpagina te maken. Op 17 januari zou ze 100 jaar zijn geworden.

"Probeer niet jong te blijven", verklaarde ze haar populariteit. "Sta open voor dingen. Blijf geïnteresseerd. Er is zoveel waar ik me niet meer in zal kunnen verdiepen, maar waar ik nog wel nieuwsgierig naar ben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl