De politie regelt het verkeer rond het ziekenhuis
NOS NieuwsAangepast

Spoedeisende hulp ziekenhuis Harderwijk nog tot vanavond dicht na stroomstoring

Bij het St Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk is de stroom enige tijd uitgevallen. Hulpdiensten waren massaal uitgerukt.

De stroomstoring begon rond 9.30 uur en was rond 11.10 uur verholpen, meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Of er is overgeschakeld op noodstroom is onduidelijk. Volgens De Stentor werkte de noodstroom ook niet, maar een woordvoerder van het ziekenhuis zegt dat momenteel wordt uitgezocht hoe de situatie precies was.

De spoedeisende hulp ligt op dit moment nog stil, onder meer doordat het ICT-systeem van het ziekenhuis er sinds de stroomstoring uit ligt. Daardoor zijn bijvoorbeeld patiëntendossiers niet goed bereikbaar. "We werken nu even op de ouderwetse manier", legt de woordvoerder uit. "Dus door de dossiers te printen."

Als de ICT-problemen zijn opgelost, kan de spoedeisende hulp weer open. Naar verwachting is dat rond 21.00 uur.

Zekerheid

Er werden vandaag geen nieuwe patiënten in het ziekenhuis opgenomen. "Dat is meer voor de zekerheid", zei de woordvoerder eerder. "We kunnen dan nog een uur doordraaien op alle systemen, maar we wisten niet hoelang deze stroomstoring zou duren. Dus op het moment dat dat langer is dan een uur, anderhalf uur, dan moet je echt iets gaan doen."

De politie was onder meer uitgerukt om het verkeer te regelen. De veiligheidsregio riep mensen op om niet te komen kijken en de toegangswegen vrij te houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl