NOS Voetbal

'Minutenlang foeterde Laporta op straat tegen ons: wis deze beelden!'

De verslaggevers van NOS Sport blikken vlak voor de jaarwisseling terug op een voor hen gedenkwaardige klus in 2021. Vandaag: Joep Schreuder en een handgemeen met FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta.

"Clubs met een duidelijk plan en met capabele bestuurders voor een lange periode halen altijd successen. Dat komt niet zo heel vaak voor in het voetbal, en zeker niet in Barcelona. Veel opportunistischer dan president Laporta kom je ze niet tegen."

"Eind mei hield hij Ronald Koeman aan het lijntje en ontbood hij hem op een weinig plezierig etentje in een sjiek restaurant aan de Via Veneto. Hoe de titel zo verspeeld kon worden, waarom Ronald niet dit en dat, zonder enig mededogen over de idioot belabberde situatie waarin de club zich bevindt."

"De pers was opgeroepen en stond weer massaal buiten toen Koeman en Laporta hun buikje volgegeten hadden. Niks blijft geheim. Niks is zomaar iets."

Barcelona-voorzitter Laporta wil niet gefilmd worden op straat

"Een paar dagen later kwam ik Laporta tegen op straat. Door twee beveiligers geflankeerd stapte hij uit een geblindeerde auto, ging doelloos een blokje om en liet zich gewillig fotograferen. Ik liep op hem af terwijl cameraman Paul Jochem met zijn telefoon de ontmoeting draaide."

"Zeg, president, Nederlandse televisie, zei ik. Toen was Laporta nog vriendelijk."

Wis deze beelden!

"Ooit had Laporta adviseurs als Johan Cruijff om zijn opportunistische gedachten te kanaliseren. 'Kalm aan, Joan'. Nu zijn het twee bodyguards in een winkelstraat die tegen me aan duwen nadat ik de president vroeg wat hij nu van plan is met Koeman."

"Laporta's gezicht betrok. Ergens in die winkelstraat veranderde zijn gezicht. Grimmig. En plotseling pakte hij de draaiende telefoon af van Paul Jochem. Hij foeterde: wis deze beelden!"

"Eerlijk gezegd moest ik wel lachen en hoopte op toegesnelde Catalaanse politie. Het oploopje zou vast de pers weer halen. Ik zei: ik dacht dat u een vriendelijke man was, mister Laporta. Waar is die gebleven? Het hielp niet. Minutenlang stond de president van FC Barcelona met de telefoon van mijn cameraman in zijn samengebalde handpalm."

"Toen ging zijn telefoon. En ging het heel snel. Misschien is het Koeman aan de telefoon, riepen we. De beveiligers duwden Laporta richting auto, Paul Jochem griste de telefoon uit diens hand en binnen 30 tellen leek alles weer rustig. Voor even..."

Koeman ondanks alles nog steeds Barça-coach: 'Ene moment niets, andere moment alles'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl