Victor Jensen, Ryan Gravenberch, Steven Berghuis, Jurriën Timber en Danilo op trainingskamp
NOS Voetbal

Spanje, Portugal en Duitsland: de eredivisieclubs waaieren weer uit over Europa

Op donderdag 23 december werden de laatste eredivisieduels van de eerste competitiehelft gespeeld. PSV is herfstkampioen. PEC Zwolle met slechts zes punten hekkensluiter.

Op vrijdag 14 januari wordt de eredivisie hervat met de wedstrijd PEC Zwolle tegen Willem II. Hoe gaan de eredivisieclubs zich voorbereiden op de tweede seizoenshelft? Eén ding is duidelijk: de topclubs kiezen toch weer voor een trainingskamp in het buitenland.

Vanwege de kosten en alle beperkingen vanwege het coronavirus bereidt ruim de helft van de achttien clubs zich na de jaarwisseling in eigen land voor op de hervatting van de competitie.

PSV en Feyenoord naar Spanje, Ajax in Portugal

Koploper PSV gaat zich tussen 4 en 10 januari in het Spaanse Marbella voorbereiden op het tweede deel van het seizoen. De club van trainer Roger Schmidt is net als Ajax, AZ en Vitesse na de winterstop nog op drie fronten actief.

Nummer twee Ajax reist op maandag 3 januari naar Portugal, waar de selectie van Erik ten Hag tot en met zaterdag 8 januari in Quinta do Lago aan de slag gaat.

Feyenoord, de nummer drie van de eredivisie, gaat op 3 januari naar de Spaanse stad Jerez. De Rotterdammers sluiten het trainingskamp vijf dagen later af met een oefenwedstrijd in Marbella tegen de Belgische kampioen Club Brugge.

Feyenoord onderzoekt de mogelijkheden om hierbij supporters toe te laten.

AZ (vijfde in de eredivisie) en NEC (negende) gaan eveneens naar het buitenland, Vitesse (vierde) waarschijnlijk ook.

De Alkmaarders verblijven van 3 tot en met 8 januari in Spanje, in de buurt van Valencia. Ze spelen daar ook een oefenwedstrijd tegen AA Gent. De Nijmegenaren zitten nog wat zuidelijker in dat land (van 2 tot en met 8 januari), bij Marbella. Ze spelen daar tegen Hamburger SV.

FC Groningen (twaalfde) verblijft tussen 8 en 10 januari in de Duitse stad Marienfeld, waar PSV de voorbije twee zomers zich voorbereidde op het nieuwe voetbalseizoen. Daarvoor heeft de ploeg van trainer Danny Buijs in eigen stadion al een oefenwedstrijd gespeeld tegen de Duitse club SV Meppen.

Doortrainen op vaderlandse bodem

Een flink aantal andere eredivisieclubs besloten om hun buitenlandse trainingskamp te schrappen. Zo gaat Heerenveen nu naar Apeldoorn in plaats Spanje. En voor de spelers van Willem II wordt het Oisterwijk in plaats van Marbella.

Frank Arnesen, de technisch directeur van Feyenoord, op trainingskamp in Oostenrijk

FC Twente en PEC Zwolle hebben ook afgezien van een reis naar Spanje. RKC Waalwijk zou naar Darmstadt gaan, maar vanwege de aangescherpte coronamaatregelen werd de trip naar Duitsland geschrapt.

De spelers van FC Utrecht, SC Cambuur, Go Ahead Eagles, Fortuna Sittard, Sparta Rotterdam en Heracles Almelo moeten zich na de jaarwisseling 'gewoon' weer op het vertrouwde trainingsveld melden. Heracles gaat wel twee oefenwedstrijden spelen in Duitsland.

Vorig jaar bleven alle eredivisieclubs tijdens de winterstop in Nederland vanwege het coronavirus.

De stand in de eredivisie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl