Een serval in Zuid-Afrika
NOS Nieuws

Ontsnapte serval Herkenbosch keert zelf naar huis terug

De serval die gisteren in Herkenbosch ontsnapte, is terecht. Hij stond vanmorgen om 08.00 uur weer voor de woning waar hij thuishoort. Eigenaar Erik Aspers deed zelf de deur voor hem open.

De serval, een katachtig roofdier dat in Afrika in het wild leeft, ontsnapte zaterdagavond via een gat onder het net dat over de leefruimte is gespannen. Aspers zat op dat moment in Spanje. Hij hoorde van zijn vriendin dat het dier was ontsnapt.

Het moment van ontsnappen is te zien op camerabeelden:

Ontsnapte serval Herkenbosch weer terecht

Aspers was ervan overtuigd dat het dier uit zichzelf terug zou komen, maar besloot toch het vliegtuig naar huis te nemen. Vannacht zag hij de serval lopen, maar het lukte niet om hem te vangen. Het was toen onrustig op straat, omdat ook andere mensen met een zaklamp naar hem op zoek waren.

Servals mogen als huisdier worden gehouden, maar zijn daar niet geschikt voor, zegt de stichting AAP, een organisatie die zich inzet voor een verbod op het houden van exotische dieren.

Aspers heeft twee servals. Hij zegt dat de dieren bij hem thuis alle ruimte krijgen. "Ze hebben het hier beter dan in de dierentuin." Volgens hem zijn de dieren ook niet agressief. Bij hem thuis leven ze samen met een pitbull en een konijn en dat gaat prima, zegt hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl