Op de plek waar Lottes lichaam is gevonden, is een gedenksteen gelegd
In samenwerking met
RTV Oost

Maximale jeugdstraffen voor broers die Lotte (14) uit Almelo doodden

Twee broers van 16 en 18 jaar zijn veroordeeld tot één en twee jaar cel voor het doden van de 14-jarige Lotte. Het zijn de maximale straffen die de rechtbank van Almelo kan opleggen, omdat de jongens ten tijde van de daad minderjarig waren.

Volgens de kinderrechter is bewezen dat de twee broers het meisje door verwurging om het leven hebben gebracht. Naast de celstraffen krijgen ze ook verplichte jeugd-tbs om herhaling te voorkomen. Beide jongens zijn volgens deskundigen zwakbegaafd en hebben onder meer ADHD en een ontwikkelingsstoornis.

Lotte kwam op 10 januari om het leven na een ruzie met de broers uit Almelo. Ze had met beide jongens een relatie gehad. Toen het uitging met de oudste, kreeg Lotte ruzie met hem over een naaktfoto. Die zou ze hebben doorgestuurd naar een vriendin. De afspraak om het daarover te hebben, liep uit op een fatale ruzie.

De rechter acht beide broers schuldig aan doodslag of het medeplegen ervan. Ook neemt de rechter hen kwalijk dat ze het lichaam van Lotte hebben verstopt onder riet. De straf komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie.

De vader werd ook aangehouden en geldt officieel nog als verdachte. Het OM neemt pas na afloop van het strafproces tegen de twee broers een beslissing of de vader alsnog strafrechtelijk zal worden vervolgd, meldt RTV Oost.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl