Op de Gooiseweg tussen Almere en Zeewolde belandde een auto door gladheid in de greppel SPS Media

De waarschuwing voor gladheid is ingetrokken. Het KNMI geeft voor het hele land code groen. Een deel van de dag gold code oranje voor alle provincies boven de grote rivieren.

Weerplaza schreef al eerder dat ten zuiden van de lijn Flevoland-Achterhoek de grootste problemen voorbij zijn, doordat het droog is geworden. In het westen is de temperatuur van het wegdek inmiddels boven nul.

Weerman Roland van de Zwaag van RTV Drenthe zag eerder vanmorgen ook een positieve kant aan de ijzel. "Er trekt lichte regen over Drenthe, die meteen verandert in ijzel en als je goed luistert buiten, kun je soms ook ijsregen horen. Dat zijn heel kleine bevroren regendruppeltjes die als korreltjes naar beneden vallen. Dat is een heel mooi geluid. IJsregen heb je meestal aan het eind van een vorstperiode."

Een bestuurder op de Gooiseweg tussen Almere en Zeewolde en een bestuurder bij knooppunt Eemnes verloren beide de macht over het stuur:

Meerdere auto's in de berm door gladheid

De ANWB zag vanmorgen met name op snelwegen in het Gooi meer ongelukken dan normaal. Op de A6 is tussen Muiderberg en Almere de maximumsnelheid tijdelijk teruggebracht naar 50 kilometer per uur. Ook op andere plaatsen adviseerde Rijkswaterstaat de snelheid te matigen omdat het glad kan zijn.

In de provincie Flevoland was het glad op de Gooiseweg tussen Almere en Zeewolde. Meerdere auto's belandden in de berm. Een van de auto's eindigde na een glijpartij op de kop in een greppel. De bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht.

STER reclame