Justin Kluivert viert zijn winnende treffer

Kluivert schiet Nice naar overwinning, koploper PSG verliest punten bij Lorient

OGC Nice is in de Franse competitie door een zege op Lens opgeklommen naar de tweede plaats, dankzij twee assists van Pablo Rosario en een winnende goal van Justin Kluivert. Koploper Paris Saint-Germain morste twee punten op bezoek bij FC Lorient, maar heeft nog altijd dertien punten voorsprong op de nummer twee.

Lens kwam op bezoek in Nice nog wel op voorsprong door een goal van Arnaud Kalimuendo-Muinga, maar na rust draaide de Zuid-Franse ploeg de zaken om. Mario Lemina maakte op aangeven van Rosario na ruim een uur de gelijkmaker. En even later stond voormalige PSV'er ook aan de basis van het winnende doelpunt van Kluivert, die in de korte hoek de 2-1 binnenschoot.

Calvin Stengs (ex-AZ) bleef de hele wedstrijd op de reservebank.

Justin Kluivert in actie

Paris Saint-Germain ontsnapte aan een nederlaag bij Lorient. In de eerste helft schoot Lionel Messi tegen de paal en kwam Lorient op voorsprong door een fraaie knal van Thomas Mondoncuit.

Na rust ging PSG op jacht naar de gelijkmaker en het sterrenensemble was daar met kansen van Georginio Wijnaldum, Ángel di María en Messi ook een paar keer dichtbij. Toen invaller Sergio Ramos in de slotfase ook nog zijn tweede gele kaart kreeg, leek een stunt van de nummer voorlaatst niet meer te voorkomen. Maar in blessuretijd redde Mauro Icardi alsnog een punt voor de Parijzenaars.

Xavi Simons kwam niet in het veld.

Trainer Peter Bosz bleef met middenmoter Olympique Lyon op eigen veld tegen FC Metz steken op 1-1.