Giovanni Korte heeft De Graafschap naar 0-1 geschoten
NOS Voetbal

Graafschap wint bij Jong Utrecht en vindt weer aansluiting bij de subtop

De Graafschap heeft dankzij een 2-0 overwinning bij Jong Utrecht weer aansluiting gevonden bij de subtop in de Keuken Kampioen Divisie, waarin het de zesde positie inneemt. Jong Ajax kwam in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen Helmond Sport, maar hield daardoor De Graafschap nog net achter zich.

Een verre uittrap van Utrecht-keeper Kevin Gadellaa zorgde in de negende minuut voor veel onrust in de Graafschap-defensie. De bal plofte pardoes voor de voeten van Djevencio van der Kust, maar zijn lobje miste de juiste richting. In de tegenaanval vond Jeffry Fortes met een hard schot de vuisten van Gadellaa.

De doelman was na een dik halfuur echter kansloos toen een uithaal van Giovanni Korte door een Utrechts lichaam van richting werd veranderd: 0-1.

Jong Utrecht-doelman Kevin Gadellaa brengt redding

Na de pauze trachtte Jong Utrecht de schade te repareren, maar een echte vuist wist de thuisploeg niet te maken. Pas in de slotfase lieten invaller Ayman Sellouf, met een indraaiend schot, en Yuya Ikeshita De Superboeren nog even schrikken.

Een paar minuten voor tijd besliste Graafschap-invaller Danzell Gravenberch met een bekeken inzet in de bovenhoek de wedstrijd in Doetinchems voordeel.

Prijs voor Heitinga

Jong Ajax bleef thuis op 1-1 steken tegen Helmond Sport. Toch verliet Ajax-trainer John Heitinga De Toekomst met een glimlach op zijn gezicht.

Trainer John Heitinga (links) krijgt uit handen van Edwin van der Sar het Bronzen Schild uitgereikt

De oud-prof had nog voor het duel uit handen van algemeen directeur Edwin van der Sar het Bronzen Schild, de trofee voor de beste trainer van de tweede periode, ontvangen. Een periode overigens waarin zijn ploeg weliswaar ongeslagen bleef, maar het de titel uiteindelijk toch aan Excelsior moest laten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl