Spurs-aanvaller Lucas Moura aan de bal in het duel met Vitesse
NOS Voetbal

Vitesse officieel door in Conference League na uitspraak UEFA

Vitesse mag zich opmaken voor Europees voetbal na de winterstop. De Europese voetbalbond UEFA besloot Tottenham Hotspur een reglementaire nederlaag van 3-0 toe te kennen, omdat de laatste groepswedstrijd tegen Stade Rennais vanwege een fors aantal coronagevallen bij de Engelse club niet kon worden gespeeld.

Vitesse eindigt daardoor als tweede in de groep en kwalificeert zich voor de volgende ronde. Daarin is het Oostenrijkse Rapid Wien in de tussenronde de tegenstander. In Wenen zal Vitesse het overigens zonder uitsupporters moeten doen, als straf na ongeregeldheden bij de wedstrijd Stade Rennais-Vitesse.

Corona-uitbraak

De wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennais werd anderhalve week geleden afgelast vanwege een corona-uitbraak bij de Londense club. Enkele dagen later besloot de UEFA dat het duel niet meer gespeeld kon worden omdat een alternatieve speeldatum niet kon worden gevonden.

Algemeen directeur Pascal van Wijk reageert op de clubwebsite verheugd op het besluit van de UEFA. "Het was een bijzondere en lastige situatie, waarin wij een ander besluit moeilijk te verkroppen hadden gevonden."

"We zijn blij dat de bevestiging nu is gekomen, al blijft het uiteraard een vreemd einde van de groepsfase. Daarnaast zou er in theorie nog een beroep kunnen volgen, al lijkt dat op basis van de eerste signalen niet te gaan gebeuren', aldus de algemeen directeur.

Het is voor het eerst sinds 2005 dat vijf Nederlandse clubs overwinteren in Europa.

Vitesse-coach Thomas Letsch sprak na de overwinning op Mura al de verwachting uit dat zijn ploeg na de winter actief zal zijn in de Conference League.

Vitesse-coach Letsch positief na zege op Mura: 'We zijn erbij in februari'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl